-
Mert mindig van munkalehetőség!
Aligha kell magyarázni, hogy a turisztikailag is kapós helyeken és városokban miért dübörög a munkaerőpiac ezen a téren. Mindig nyílnak új helyek, illetve a nyári fesztivál időszakban jelentősen megnövekszik a kereslet a munkáltatók részéről az olyan munkaerő iránt, akinek van akár minimális vendéglátós múltja. Szerezz velünk diákmunka keretén belül tapasztalatot, később jól mutat majd az önéletrajzodban!
-
Mert nincs két egyforma munkanap!
A vendéglátásban tényleg nincs két ugyanolyan nap. Megvannak persze a szokásos standard folyamatok, viszont nincs két egyforma vendég, minden nap más a hangulat, nem beszélve a pörgésről, nem szürkék a hétköznapok sem.
-
Mert gyorsan lépdelhetsz felfelé a ranglétrán!
Ha látják rajtad, hogy jó csapatjátékos vagy, vagy jól tudsz fókuszálni adott feladatra, és abban, amit rád bíztak jól teljesítesz, könnyedén kaphatsz egyre nagyobb lehetőségeket, jobb és jobban fizető pozíciókat. Lehet, hogy valahol kisegítőként kezdesz, de úgy alakul, hogy be kell állnod a pultba, aztán egyszer csak már az üzletvezetőt helyettesíted. A vendéglátáshoz nem kell mester diploma, tapasztalatot pedig munkák révén szerezhetsz.
-
Mert megtudod, milyen igazából csapatban dolgozni!
A vendéglátásban sok múlik azon, hogy mennyire tudsz a csapat részévé válni, mivel minden tagnak megvan a saját feladata, aminek az elvégzésével hozzájárulsz a csapat sikeréhez. Mindenkinek megvan a helye a gépezetben. Minden önéletrajzban jó pontnak számít, ha ténylegesen tudsz csapatban dolgozni.
-
Mert a kemény munkának meglesz a gyümölcse!
A vendéglátóhelyek dolgozói megtanulják a kemény munka fontosságát, valamint azt, hogy mindenben a maximumot kell nyújtani, hiszen megéri.
-
Mert rengeteg ismeretet szerezhetsz az alapanyagokról és a italokról!
Főleg a kezdetekkor rengeteg olyan összetevővel fogsz találkozni, amellyel korábban nem volt dolgod. Az ezekkel való kísérletezés különleges és izgalmas kaland.
Vendéglátásban dolgozva az ember megismeri az ott felszolgált különféle italokat is. Így te leszel az a baráti társaságotokban, aki pontosan tudja majd, melyik fogáshoz, milyen bort érdemes választani.
-
Mert megtanulod, hogy mi az igazi multitasking!
Ha vendéglátásban dolgozol, hamar megtanulsz több feladatot is elvégezni egyszerre, amelyet az élet más területein is kamatoztathatsz!
-
Mert betekintést nyerhetsz a logisztikába, menedzsmentbe!
Aki vendéglátásban dolgozik, nagyon hamar betekintést nyerhet egy kávézó, étterem működésébe. Éppen ezért, ha menedzsment vagy logisztika területén tanulsz, a vendéglátós munkák folyamán megismerheted ezeket a területeket is.
-
Mert türelemre és önfegyelemre tanít!
Elképzelhető, hogy a vendéglátós munkák során olyan vendégeket kell kiszolgálnod, akik éppen nincsenek jó passzban. Ennek ellenére vendéglátósként fontos, hogy türelmes és kedves maradj. A vendéglátós munka nagyon sokszor türelemre tanít másokkal szemben és önuralomra a nehezebb helyzetekben. Az önfegyelem a későbbi munkád során is jól fog jönni, főképp a stresszesebb időszakokban.
-
Mert a vendéglátós diákmunka jót tesz a pénztárcádnak is!
A vendéglátós diákmunkáink nagyon jó órabérrel rendelkeznek, legyen szó felszolgálásról, pultozásról vagy konyhai kisegítésről. Ha 25 év alatti vagy, akkor diákmunkáinkat SZJA mentesen végezheted: szóval a bruttó órabéred nettóként kapod meg, ami a vendéglátós munkáknál elég szép összeget jelent hónap végén!